Visit HelsingørSmilingDanmark

Byvandringer i det gamle Helsingør

Helsingør byvandring og Helsingør Bymuseum arrangerer hver onsdag i juni, juli og august byvandringer og byture med eller uden turistguide i det historiske Helsingør.

Helsingør byvandring fortæller en enestående historie med eller uden turistguider. Her væltede guldet ind og byen var i århundreder Nordens rigeste. Tusinder af søfolk fra hele verden besøgte dagligt værtshusene og sloges i stræderne og på skibsbroerne. Købmænd og håndværkere kom fra alle verdenshjørner For at tjene gode penge her.

Ingen andre steder ser man en lignede samling af historiske bygninger, og hele Nordeuropas historie bliver levende når din turistguide fortæller. Her har de største personligheder færdedes og Helsingør var international fra sin fødsel For 800 år siden. Det og meget mere fortæller den gamle vægter om på vandring gennem byen.

Hver onsdag i juni, juli og august fra kl. 17.00 – ca. 18.00 Mødested: Helsingør Bymuseum, Sct. Annagade 36, 3000 Helsingør
Pris 90 kr. pr. deltager. Børn under 18 år i følge med en voksen er gratis.
Billetter købes online her eller i Bymuseets butik.
Yderligere information Museumsformidler Anette Kjærholm, akj03@helsingor.dk, tlf. +452531 1906

Helsingør Walk - Elsinore City Walk

Elsinore Historical City Walk

Elsinore Walk beskriver historien om Sundtoldens by,  som inspirerede William Shakespeare til at skrive sit mest berømte skue spil, Hamlet.

Elsinore Walk – følger sporet gennem Helsingørs 800 års historie. Nu kan I med jere I-phone tage turen igennem byen, der er verdenskendt For Kronborg og Shakespeares skuespil Hamlet og få et glimt af en tid, hvor Øresundstolden var grundlag For byens velstand i mere End 400 år. Den gratis byvandring Elsinore Walk, giver jer muligheden For en enestående fodrejse, der vil tage jer gennem Helsingørs udvikling fra et lille leje, over storhedstiden med Øresundstolden til industrialiseringen og frem til den moderne kulturby i verdensklasse, som Helsingør er anerkendt som i dag. Med ruten etableres bykernen som en attraktion i sig selv på linje med Kronborg, Kulturværftet og M/S Museet ForSøfart. Den gamle bymidte har så meget at byde på, hvis man åbner øjne og ører og ved, hvor man skal gå hen. For ruten tager jer rundt i de små brostensbelagte gyder og 'hemmelige’ steder, man hidtil kun har kunnet finde, hvis man kender byen rigtigt, rigtigt godt.

Tag din I - Phone under armen og gå Elsinore Walk.

Fire dage i krudtrøgens tegn: André Andersen solo

Elsinore Historical City Walk

Helsingør, set med en fortællers øjne

En byvandring igennem Helsingørs gader, hvor du nærmest kan lugte krudtrøgen når André Andersen fortæller anekdoter fra Helsingør der kan være svære at tro på! André er fortæller, ikke historiker, og det bliver det ihvertfald ikke kedeligt af! Muligvis er sandhedsbarometeret udfordret, men underholdende bliver det - en vandring For både voksne og skolebørn!.

André Andersen, en sprællevende fortæller med store armbevægelser!
Hvis du fløjter ombord, så udfordrer du vinden og pas på albatrossen, det kan være din gamle skipper, der hverken er blevet lukket ind i himmel eller helvede! Tag med tilbage i tiden til en tid hvor Helsingør var berygtet på de syv have! Hør fortællinger om overtro, heltemodige redninger og den ironiske skæbne, der har sin egen agenda. Ship ohøj og masser af rom! Kan kombineres med 'Krudt, kugler og koen på første'

Varighed: 40 minutter
Sted: Skibsklarerergaarden, Strandgade 91, 3000 Helsingør
Voksne: 50 kr Børn (8+): Gratis
Billetter og info: www.helsingor-teater.dk

Kontakt André Andersen: Tlf 40309594

Eller mail: solo@andreandersen.dk

Homepage: Helsingør Byvandring

Byturer Byvandring History Tours

Elsinore Historical City Walk

Christian Holm Donatzky – History Tours, Cand. mag i historie og samfundsfag. Har siden 2003 drevet virksomheden History Tours – historiske byvandringer og events.

Idéen er at bruge byvandringer til en levende formidling af historie. Københavns historie fortæller om hele samfundets udvikling. Her finder man alle samfundslag, og her har den nationale udvikling sat sit præg.

Historiske vandringer i Helsingør. Hver tur tager udgangspunkt i en bestemt periode. På vandringerne bliver deltagerne ført ind i byens liv og udvikling i perioden, om byens udseende og byens folk. Man får et indblik i de forskellige kvarterers og bygningers rolle i Danmarkshistorien.

Mødested i Helsingør: Havnepladsen ved Sveasøjlen.
Turene varer ca. 1½ time. På de faste ture er bestilling ikke nødvendig.

Man kan bestille gruppeture, foredrag og events - f.eks. skattejagter - For bl.a. firmaer, skoler og selskaber hele året rundt. Mere information om mulige ture nedenfor og på www.historytours.dk.
Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.